DİĞER / PRATİK BİLGİLER

Makarnalarda Pişirme Yöntemleri

10 Eylül 2021

Çoğu zaman üzerini bile okumadığımız veya okuyup geçtiğimiz paketlerin üzerindeki pişirme önerileri aslında göz ardı edilmemesi gerekli ipuçları. Daha leziz makarnalar pişirebilmek için verilen süre ve su önerilerine büyük ölçüde uymak gerekmektedir.

 Sanılanın aksine makarnayı haşladıktan sonra yapışmaması için iyice soğuk sudan geçirme fikri aslında bir şehir efsanesidir. Makarnamızı derin, yüksek ve ısıyı her yerine eşit dağıtacak bir metalden yapılmış tencerede pişirmek önemli bir ayrıntıdır. Lezzetli bir makarna pişirmenin en iyi yöntemi bol suda ve ara ara karıştırarak haşlamaktır. Makarnaya tuzu da su kaynadıktan sonra ilave edilmelidir. Çoğu zaman yağ bile katmaya gerek yoktur. Ancak süzgeçte biraz beklemesi gerekiyorsa yapışmalarını engellemek için bir parça sıvıyağ ekleyebiliriz.

Gelelim lezzetli bir makarna yemenin püf noktalarına…

Lezzetli bir makarna zamanında yenen makarnadır. Tüm hamur işlerinde olduğu gibi Makarnalarda ister soslu olsun isterse sade haliyle hemen sıcağı sıcağına tüketilmesi gereken yemeklerdir. Taze olarak tüketilen makarnaların tadına doyum olmaz.

Özellikle soslu pişirecek isek mutlaka hemen yiyeceksek pişirmemiz gerekir. Aksi halde makarna sosu çeker ve hamurumsu bir hal alır. Eğer özellikle böylesi bir tattan hoşlanmıyorsanız mutlaka buna dikkat etmeniz gerekir.

Ayrıca soslu makarna hazırlarken tüm makarnanın sosa bulanması gerekir. Ancak sosun içinde kaybolacak şekilde değil. Yani sosu değil sosla birlikte bir makarna yediğimiz hissiyatını yaşatacak ayarda bir makarna olmalıdır.

Kaynak:http://www.herrenk.com/sdetay.asp?id=1063&did=1581

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 238368
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.