/ EĞİTİM

ALES Sınavında Başarıyı Artıran ipuçları

03 Şubat 2020

Ülkemizde yılda 2 defa yapılan Akademik Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı'nda( kısaca ALES olan) toplamda adaylara 160 soru sorulmaktadır. Adaylar kendi alanlarına göre  her bir bölüm 40’ar sorudan oluşmak üzere toplam 120 soruyu 180 dakika içinde çözmektedir.

 ALES e nasıl hazırlanmalı ve nasıl bir yol izlenilmeli.

İlk olarak sayısal ve sözel konularından bilmediğiniz veya unuttuğunuz yerleri YGS veya ALES konu anlatımlı ve çözümlü kitaplardan çalışmalısınız.Bu konuları çalışırken çalıştığınız konuya yönelik soru bankasında sorular çözmeli ve çıkmış sorulara bakmalısınız.

Sözel konulara çalışırken soru çözme aşamasında her gün ya kitap okumalı yada İnternetten hızlı okuma tekniklerine bakmalısınız. Hızlı okuma teknikleri düzenli yapılacak alıştırmalarla ALES sınavında size çok şey kazandırır. Unutmayın ALES sınavında Başarı=HIZ demektir.

Hızlı okuma tekniklerinin yanında mantık soruları için bol soru çözülmeli ve matematik oyunları, sudoku, bulmacalar vs. yöntemlere başvurulmalı ve sadece mantık soruları üzerine hazırlanmış güncel sorular çözülmelidir.

TÜBİTAK yayınlarında yer alan matematik olimpiyatları sorularına bakılmalı.Soru tipleri incelenmelidir.

Ales sınavında soruları çözerken çok dikkatli bir şekilde okumalı ve soruyu anlamadan kesinlikle cevaba yönelme melisiniz.

Soruları okurken -özellikle mantık sorularını- anlamlandırma yapmak için sorunun üstüne küçük notlar alın.

Mantık sorularını çözerken kesinlikle çok dikkatli okuyun ve tablolama yapıp bu şekilde kombinasyonları düşünün.

 Her bir durumun veya olasılığı not almalı, tabloyu buna göre oluşturmalısınız. Yorum ve cevabınız, soruda verilen tüm ifadeleri kullandığınızdan emin olduktan sonra yapmalısınız.

YORUMLAR


Yorum Yap


Girilecek rakam : 487663
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.